Dag 2 en 3 in Millau

Op dag 2 stond er op de planning om te gaan kajakken. Maar voordat we hieraan konden beginnen moesten we samen met de 2 mannen nog naar een viswinkel. Ze hadden de dag voorheen een brochure over vissen gevonden. Het enige probleem? Ze hadden hun visgrief niet mee genomen naar Frankrijk. Na het langste uur van mijn leven waren we eindelijk de viswinkel uit met het juiste materiaal en 200 euro armer.

We zijn dan meteen doorgereden om te gaan kajakken. We wilde eerst de langste route doen, deze was 17 km. Maar deze was alleen voor gevorderde. We hadden dan maar besloten om de route van 8 km te nemen, dan konden we nadien nog aan het zwembad gaan liggen. We zijn gaan kajakken op de Dourbie. Deze stond heel laag omdat het al 20 dagen niet geregend had. Er waren af en toe wat kleine stroomversnellingen wat het kajakken avontuurlijker maakte. We hebben ongeveer 2 uur gedaan over die 7 km. Nadien zijn we  nog gaan vissen op de Dourbie. Na enkele uren daar te zitten in de zon en nog niets gevangen te hebben  zijn we gestopt en iets gaan eten in Millau zelf.

Op de 3de dag wilde het andere koppel graag een rustdag nemen aan het zwembad. Ik en the boyfriend hadden daar geen zin in. Omdat ik heel graag een wandeling wou doen in Frankrijk maar het andere koppel niet graag wandelde zijn wij naar Montpellier-le-vieux geweest. Hier vind je rotsformaties  waar je kan tussen wandelen. Het hoogste punt is 850 meter  en geeft je heel mooi uitzicht over de streek. Het is een wandeling die de meeste wel aan kunnen. Wij hebben de langste route gekozen en zijn 2 uur onderweg geweest. Je kan dit ook doen met een treintje. Dit is zeker een aanrader voor iedereen die graag wandelt en van de bergen houdt. Echte wandelschoenen zijn hier geen vereisten maar het maakt het natuurlijk wel eenvoudiger.

Dit waren dag 2 en 3 in Millau kort samengevat. We hebben op deze 2 dagen vooral van de natuur genoten. In de volgende blog kan je lezen over mijn laatste 3 dagen in Millau.

Hieronder vind je nog enkele foto’s:

Plaats een reactie