40 dagen zonder vlees: voorbereiding

Jaja, je leest de titel van de blog goed. Ik ga vanaf 14 Februari proberen om 40 dagen geen vlees te eten. Ik dacht er al langer aan om hier aan te beginnen maar het kwam er nooit van. Vorig jaar moesten we voor een opdracht van school ook enkele weken stoppen met een verslaving, ik had toen gekozen voor cola omdat ik bijna 2 liter cola per dag dronk (nu ongeveer nog 1 blikje per dag). Het experiment draaide zo goed uit dat ik dit jaar opnieuw iets wou proberen.

Steak-Bief-pakket-voor-grill-helden-en-steaklovers.jpg

De mensen die mij kennen weten dat ik een heel moeilijke ben in het eten van vlees. Ik eet heel graag mijn stukje vlees maar ben heel kieskeurig (er mag geen grammetje vet aan zitten). Toch kies ik om 40 dagen helemaal geen vlees te eten omdat ik wil uittesten of dit gevolgen heeft voor mijn lichaam. De 2de reden waarom ik dit doe is om zo alternatieven te leren kennen voor vlees, we eten allemaal veel te veel vlees. Ik hoop om na die 40 dagen minder of bewuster vlees te eten en bijvoorbeeld enkele dagen in de week vlees weg te kunnen laten. De laatste reden waarom ik dit wil uitproberen is omdat de productie van vlees slecht is voor onze planeet. Ik wil mijn steentje bijdragen om onze planeet te reden. Het is misschien naïef om te denken dat dit me in mijn eentje gaat lukken maar er moet altijd iemand starten. Ik geloof ook dat alle kleine beetjes helpen.

Schermafbeelding-2016-05-19-om-11.15.10.png

Nu een maand voor het experiment begint ben ik al veel minder zeker dat ik het ga vol houden. Wat ga ik op mijn boterham moeten eten? Wat als ik bij vrienden of familie ga eten? Of als ik op restaurant ga? Zijn allemaal vragen die me te binnen schieten. Toch ga ik er met volle moed aan beginnen. Ik ben nu vooral nog research aan het doen naar goede recepten, al enkele maaltijden aan het bereiden om in te vriezen (soep, spaghettisaus, …) omdat ik nu ook mijn eigen potje elke dag moet koken. Als laatste voorbereiding denk ik er nog aan om naar de dokter te gaan om mijn ijzer en vitamine te controleren zodat ik zeker alle juiste voedingsstoffen binnen krijg.

Benieuwd naar hoe het experiment gaat verlopen? Hou dan zeker mijn blog in het oog!

Groetjes

Justmystories_blog xxx

 

Advertenties

4 gedachtes over “40 dagen zonder vlees: voorbereiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s